Lang & Gelukkig
Consult en hulpverlening aan regenbooggezinnen

Welkom 


Bij Lang & Gelukkig kun je terecht voor hulpverlening en advies op maat bij de verschillende vragen die tijdens het vormgeven van het ouderschap binnen een regenbooggezin een rol kunnen spelen. Wij bieden een plek waar je open met elkaar in gesprek kunt gaan en kunt onderzoeken hoe je samen een veilige basis kunt vormen waarin kinderen prettig opgroeien.


Het is geen uitzondering meer dat lesbische vrouwen en homoseksuele mannen een gezin beginnen. Steeds meer mensen vinden manieren om buiten de bestaande paden te treden en een gezin te vormen op een manier die bij hen past. Er wordt goed nagedacht over de keuze voor een kind en de manier waarop het gezin wordt vormgegeven. Mede door deze weloverwogen beslissingen doen kinderen met homoseksuele ouders het erg goed. Ze zijn erg gewenst en zo voelen ze dat ook.

Tegelijk kunnen er specifieke uitdagingen opkomen. Er zijn meestal meerdere ouders betrokken bij het gezin, ieder met een eigen achtergrond en eigen verwachtingen, positie en belangen. Daarbij komen in iedere fase van het ouderschap weer nieuwe vragen op. In de beginfase kunnen dit vragen zijn over de verdeling van de zorg. Hoe is het voor de moeder als het kindje voor het eerst langer bij de vader blijft? Hoe vertaal je de gemaakte afspraken naar het dagelijks leven als allerlei onvoorziene omstandigheden en gevoelens een rol gaan spelen? Ook in latere fases kunnen er vragen of emoties opkomen die invloed hebben op de samenwerking tussen de ouders en dus op het welzijn van de kinderen.

Naast hulpverlening en ondersteuning voor regenbooggezinnen bieden wij individuele- en relatietherapie en verzorgen wij voor professionals deskundigheidsbevordering op het gebied van werken met regenbooggezinnen.