Lang & Gelukkig
Consult en hulpverlening aan regenbooggezinnen

Individuele- en relatietherapie 

Wat bieden wij? 

Bij Lang & gelukkig hebben wij als professionals binding met de LHBTI gemeenschap. Het is prettig  om te praten met een professional die deskundig is op het gebied van LHBTI-specifieke hulpverlening. Ook is het prettig als je zeker weet dat er niet wordt geoordeeld over wie je bent en hoe je leeft.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van trajecten waarvoor je bij Lang & Gelukkig terecht kunt

Kennismakingsgesprek

Ieder persoon is anders en iedere vraag verdient een aanbod op maat. Tijdens een kennismakingsgesprek horen we welke vraag je hebt en naar welke hulp of ondersteuning je op zoek bent. Wij denken hierin graag met je mee. 

Individuele gesprekken

Er kunnen momenten zijn in je leven waarop je merkt dat je vastloopt, minder energie hebt of last hebt van vervelende zaken die je in het verleden hebt meegemaakt. Je kunt het gevoel krijgen de grip op je leven kwijt te raken. Na een kennismakingsgesprek kun je in een aantal gesprekken met een professionele therapeut stilstaan bij belemmerende factoren en onderzoeken op welke bij jou passende manier je stappen kunt nemen die leiden tot het verkrijgen van meer regie over je leven.

Relatiegesprekken

Als jullie merken dat er spanningen zijn in jullie relatie of dat de spanning juist weg is kan het prettig zijn om met een derde te bespreken wat hieraan ten grondslag ligt en te onderzoeken op welke manier jullie hier effectief mee om kunnen gaan. Tijdig hulp zoeken kan voorkomen dat ruzies (verder) uit de hand lopen. 

Gesprekken met familie

Soms spelen er problemen binnen een familie en is het lastig om hier op een constructieve manier met elkaar over te communiceren. Het kan veel opleveren als een professionele hulpverlener die geen onderdeel is van het systeem helpt om patronen inzichtelijk te maken en met de familie op zoek gaat naar manieren om effectief met elkaar in gesprek te gaan. 

Gesprekken met jongeren en  kinderen 

LHBTI-Jongeren kunnen soms extra stress ervaren. Het kan lastig zijn om de gevoelens die je hebt voor jezelf te accepteren en/of deze te delen met de buitenwereld. Het kan ook lastig zijn om relaties aan te gaan of beslissingen te nemen. Bij Lang & Gelukkig kunnen we je helpen om zaken op een rijtje te zetten en helder te krijgen welke stappen je kunt nemen om je leven positief vorm te geven.